Bambus parket

Parket iz bambusa prinaša v vaš dom občutek eksotičnosti ter toplino naravnega materiala.

Parket iz bambusa je primeren za suhe prostore z enakomerno porazdeljeno temperaturo in je idealna rešitev za vse, ki si želijo elegantnega in sodobnega dizajna, a se ob tem ne želijo odpovedati udobni notranjosti.

Bambus je ena izmed najhitreje rastočih rastlin na svetu in prihaja iz družine trav. Na svetu obstaja približno 1000 vrst bambusa. Bambus ste morda že spoznali tudi kot hišno rastlino, ki so vam jo morebiti podarili prijatelji, saj obstaja prepričanje, da prinaša srečo. Za proizvodnjo parketa iz bambusa parketa pa se uporabljajo nekatere druge vrste bambusa, ki so močnejše in večje, saj je le tak les primeren za izdelavo talne obloge iz bambusa.

Ko izbirate talno oblogo za svoj dom, najprej pomislite na varnost in zdravje, šele nato pa razmišljajte o udobnosti, ceni, enostavnosti vgradnje in celotnem vzdrževanju.

Razmišljate o parketu iz bambusa kot talni oblogi za vaš dom?

Ne glede na to, ali nameravate prenoviti svojo staro talno oblogo ali vgrajujete popolnoma novo, spoznajte prednosti in slabosti bambusovega parketa, kajti samo tako boste vedeli ali je to prava izbira za vas.

PREDNOSTI

Enostaven za namestitev

Bambusove talne obloge so lakirane in pripravljene za vgradnjo. Namešča se ga hitro in enostavno s sistemom click-lock. Lahko ga celo namestite na obstoječe talne obloge, obstoječi stari parket ali keramične ploščice. Po namestitvi ni potrebna dodatna obdelava, kot je to praksa pri parketu iz masivnega lesa.

Ekološka tla

To stoletje je obdobje, v katerem se moramo naučiti reševati naš planet. Bambusove talne obloge so talne obloge, ki v celoti podpirajo trajnostni razvoj okolja.

V naravi se bambus obnavlja precej hitreje kot les. Pri drevesih je potrebnih 20 ali več let, da les doseže zrelost, medtem ko je v primeru bambusa obnova mase lahko dokončana v pičlih 3-5 letih. To uvršča bambusove talne obloge med okolju prijazne talne obloge, torej tiste, ki so narejene iz obnovljivih virov.

Naravna lepota talne obloge, narejene iz bambusa

Nobene umetno narejene talne obloge ne moremo primerjati z lepotami materialov iz narave. Talne obloge iz bambusa imajo edinstven vzorec, ki ga v osnovi sestavljata dva odtenka karamele. Talne obloge iz bambusa so ena najlepših talnih oblog in predstavljajo alternativo masivnem lesu. Bambus parket je eleganten material, ki bo dekorativno dopolnil slog vašega doma in v prostor vnesel eksotično noto.

Odpornost

V primerjavi s talnimi oblogami iz trdega lesa je bambus 31 % trši od belega hrasta in 2,5-krat stabilnejši od običajnih talnih oblog. Poleg tega so bambusove talne obloge podvržene intenzivni obdelavi s toploto in UV žarki, zaradi česar so močnejše in bolj elastične. Talne obloge iz bambusa so odporne na vremenske vplive, vodo in lake.

Enostavno vzdrževanje

Parket iz bambusa se lahko hitro in enostavno vzdržuje s sesanjem ali brisanjem z vlažno krpo.

Cena

Cena parketa iz bambusa je približno enaka kot pri ostalih vrstah parketa. V nekaterih primerih se lahko zgodim da parket iz bambusa doseže izredno atraktivno ceno vgradnje, saj pri njem ni potrebno naknadno brušenje in lakiranje.

Obnovljivost

Če se parket sčasoma poškoduje, lahko bambusove talne obloge pobrusimo in ponovno lakiramo.

KATERE SO POMANJKLJIVOSTI?

Praske

Bambus je naravno rumenkaste barve. Dodatna obdelava mu daje barvo, po kateri je prepoznaven, vendar mu tudi lahko zmanjšuje trdnostne lastnosti. Občutljiv je na praske, ki lahko nastanejo zaradi obutve ali pohištva z ostrimi konicami.

Neustrezna vlažnost

Čeprav velja, da so bolj vodoodporne kot druge vrste parketa, pa bambusove talne obloge ne marajo vlage, saj ta v njih ustvarja razpoke. Talne obloge iz bambusa niso primerne za kopalnice in druge prostore v katerih je prisotna vlaga.

Občutljiv na podnebne spremembe

Pred vgradnjo je potrebno bambusovim talnim oblogam pustiti nekaj časa, da se prilagodijo prostoru, v katerega bodo vgrajene. Pri montaži se vzdolž roba stene namestijo uteži, da parket lažje „diha“.

Če želite, si lahko pogledate celotno ponudbo parketov, ki jih nudi podjetje EKO STIL na TEJ povezavi ali pa nas obiščete v prodajno-razstavnem salonu na naslovu Šmartinska cesta 152 v BTC-ju v Ljubljani, nad trgovino C&A (vhod zadaj, II. nadstropje), nasproti trgovine Emporium.

AVTOR: Nina Kocjančič

Delite vsebino na družbenih omrežjih:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Več o podjetju EKO STIL d.o.o. si lahko preberete na povezavi TUKAJ

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in potrebe analiz obiskov. S klikom na gumb soglašam, da se strinjam z uporabo piškotkov.

Scroll to Top