Les za terase

Če želite imeti na odprtem svoj kotiček, kamor se lahko skrijete pred dežjem, in če ga želite urediti na tak način, da boste v njem našli mir in toplino, potem vam predlagamo, da izberete les za terase.

Ko stopite iz dnevne sobe na verando, obdano z majhnim vrtom, lahko kaj hitro postanete srečen človek. Kako pa boste dejansko uredili svojo majhno oazo, pa je odvisno od vašega okusa, sloga okraševanja ter oblike in lokacije terase.

Katere alternativne izbire običajnim materialom pa sploh poznamo?

Zanimiva alternativa običajnim materialom so lahko lesena tla na terasi. Les prostoru, v katerem je nameščen, pogosto doda pridih topline. S pomočjo lesa lahko na terasi ustvarite tako eleganten kot rustikalen videz.

Kdaj je les primeren za teraso?

Pri izbiri talne obloge za teraso upoštevajte položaj terase, tip terase in pa, kar je najpomembnejše, izpostavljenost vremenskim vplivom.

Poznamo majhne terase, lože in velike balkone, s katerimi se najpogosteje hvalijo lastniki nepremičnin.

Les kot talna obloga je primeren skoraj za vsako teraso, ki ni izpostavljena dežju in snegu. Če pa v vsakem primeru želite imeti les na terasi, pa vam predlagamo, da poiščete posebej impregnirane lesene talne obloge, ki so pripravljene za vgradnjo na teraso.

Obstaja več vrst lesa, ki so primerna za tla na terasi

Les, ki se imenuje bangkirai in ki izvira iz jugovzhodne Azije in Indonezije, je zaradi svoje vremenske odpornosti znan kot najprimernejši material za zunanjo uporabo. Če boste izbrali talne obloge iz lesa bangkirai, lahko pričakujete umirjene svetlo rjave tone, brez vpadljivih vzorcev.

Za izdelavo tal na terasi se lahko uporablja tudi sibirski macesen, jasen ali toplotno impregnirani bor.

Prednosti lesa, nameščenega na terasi

Glavna prednost lesa na terasi je naravnost materiala. Če si želite v svojem domu zagotoviti prijetno okolje in občutek topline, si privoščite leseno teraso, po kateri se boste lahko sprehajali tudi bosih nog.

Praktična vgradnja in razmeroma enostavno vzdrževanje so lahko dodatni razlogi za izbiro lesa kot talne obloge za teraso.

Obstaja izredno veliki izbor oblik in barv

Glede na os drevesa in način namestitve je mogoče doseči različne oblikovalske učinke. Ne glede na to, ali ste izbrali samo lesene deske, ki so videti, kot da ste jih dobili na neki stari kmetiji, ali pa ste uporabili parket, lahko vsako svojo idejo spretno vključite v eleganten videz vašega doma.

Kadar koli lahko les prebarvate in s tem osvežite videz terase. Les lahko tudi večkrat brusite in mu s tem povrnete stari sijaj. Tla iz masivnega lesa so bolj trpežna od nekaterih drugih materialov, kot je na primer laminat..

Pomanjkljivosti lesa za teraso?

Terase, lože in verande so območja, ki so najbolj izpostavljena vremenskim vplivom v celotnem domu. Pomanjkljivost lesa je njegova relativna občutljivost na pogoste padavine. Vsaka 3-4 leta boste morali osvežiti njegovo površino, zlasti če je les nameščen na frekventnem mestu vašega doma.

Če želite, si lahko pogledate celotno ponudbo parketov, ki jih nudi podjetje EKO STIL na TEJ povezavi ali pa nas obiščete v prodajno-razstavnem salonu na naslovu Šmartinska cesta 152 v BTC-ju v Ljubljani, nad trgovino C&A (vhod zadaj, II. nadstropje), nasproti trgovine Emporium.

AVTOR: Nina Kocjančič

Delite vsebino na družbenih omrežjih:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Več o podjetju EKO STIL d.o.o. si lahko preberete na povezavi TUKAJ

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in potrebe analiz obiskov. S klikom na gumb soglašam, da se strinjam z uporabo piškotkov.

Scroll to Top