Ali uživate, ko hodite po naravni talni oblogi? Občudujete tla, ki so prekrita s parketom in navzven kažejo aristokratsko preteklost?
Sedaj lahko tudi vaš dom opremite tako, da bo dajal vtis prestiža in tradicionalnega izgleda iz preteklosti. Cene parketa so danes sprejemljive in dostopne, zato si lahko privoščite uživanje v lepi in trpežni talni oblogi.

Ljudje se za parket najpogosteje odločajo zaradi njegovega dekorativnega izgleda, trpežnosti in dolge življenjske dobe.

V kolikor potrebujete elegantno, trpežno, a hkrati praktično rešitev pri urejanju tal v vašem domu in če se sprašujete, ali je parket pravilna odločitev, potem naj vam povemo, da je parket talna obloga z dolgo življenjsko dobo in da ni povezan z zahtevno vgradnjo in dragim vzdrževanjem.

Primer vgradnje parketa pri podjetju EKOSTIL: STANOVANJE M, PARKET JOKA, površina 70 m2, leto izvedbe 2018. Več referenc si lahko pogledate TUKAJ.

Parket je naraven, bio razgradljiv proizvod, ki se lahko po potrebi tudi reciklira.

Kar vemo, je to, da je parket klasična lesena obloga, ki je bila poznana že v starih časih in jo poznamo še dandanes.
Vsa lesena tla, med katere sodi tudi parket, imajo izredno dobre funkcionalne lastnosti kot so na primer vzdržljivost, stabilnost, antistatičnost, vpijajo hrup in so hkrati izredno dobra toplotna izolacija.

Primer vgradnje parketa pri podjetju EKOSTIL: HIŠA S, PARKET TIMBERLINE, površina 150 m2, leto izvedbe 2015. Več referenc si lahko pogledate TUKAJ.

Verjetno se sprašujete, zakaj je parket tako zelo cenjen?

Lahko rečemo, da poleg izredne toplote in občutka prijetnosti, ki ga daje prostoru, parket zadovolji najzahtevnejše okuse tudi zaradi tega, ker je ena izmed redkih talnih oblog, ki po brušenju in lakiranju izgleda kot nova.

Ponudba na trgu je izredno velika in zato se upravičeno sprašujemo:
Kako izbrati najboljši parket za sebe in svoj prostor?

Od samega začetka moramo razmišljati, kakšen bo namen prostora, v katerega postavljamo parket, ter kakšna bo obremenitev na parketu.

Primer vgradnje parketa pri podjetju EKOSTIL: GREY POSLOVNI PROSTORI, Dobavitelj JOKA, površina 55 m2, leto izvedbe 2016. Več referenc si lahko pogledate TUKAJ.

Trenutno na tržišču lahko zasledimo večje število ponudnikov, ki zastopajo različne dobavitelje in vsak od njih ponuja več vrst parketa. Največkrat je prisoten klasični masivni parket manjših in večjih dimenzij, katerega lepimo na podlago, brusimo in lakiramo. Tisto, kar vam predlagamo mi, pa je, da se pred tako pomembno odločitvijo za vaš življenjski prostor obvezno oglasite na prodajno-razstavnem prostoru in si v živo pogledate, kako izgleda postavljen parket v prodajalni.
Če želite, si lahko pogledate celotno ponudbo parketov, ki jih nudi podjetje EKO STIL na TEJ povezavi ali pa nas obiščete v prodajno-razstavnem salonu na naslovu Šmartinska cesta 152 v BTC-ju v Ljubljani, nad trgovino C&A (vhod zadaj, II. nadstropje), nasproti trgovine Emporium.

Kaj vse vam mora zagotavljati idealen parket?

Če se boste odločili za parket, boste vašem domu zagotovili izredno kvalitetno naravno talno oblogo, ki jo boste lahko uporabljali dolga leta. Ko se bosta barva parketa in toplina, ki jo parket oddaja, ujeli z vašim prostorom in obstoječim pohištvom, boste prepričani, da ste pri urejanju vašega doma naredili pravi izbor.
AVTOR: Nina Kocjančič

Avtorski članek je informativnega namena in ne predstavlja vedno mišljenja podjetja Eko Stil d.o.o. Obvestila, prispevki, članki, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju vsebine) ter aplikacije, ki tečejo na spletni strani, smo izdelali z najboljšim namenom, da obiskovalcem spletne strani ponudimo koristne in uporabne vsebine za njihovo delo ali da jim njihovo delo olajšamo.