Ploščice za teraso

Zakaj so ploščice pravi izbor za teraso? Ali prvi vtis vaše hiše pušča ravno terasa?

Ne dovolite, da dober vtis pokvari napačna izbira ploščic.

Kaj je lepšega kot sprostitev v senčnem kotičku balkona, urejenega za trenutke počitka in druženja s prijatelji? Na terasi, verandi, na balkonu … lahko uživaš v branju dobre knjige, delu na projektu v sončnem pomladnem jutru ali pa samo uživaš v svežem zraku in rožah.

Ureditev terase je zato zelo pomembna, saj v toplih mesecih večino časa preživite zunaj. Pomembna podrobnost, na katero ne smete pozabiti, je urejanja talne obloge na terasi.

Prednost ploščic za teraso

Preverite, zakaj so ploščice za teraso najboljša rešitev.

Dizajn

Sodobne tehnologije izdelave gradbenih materialov so tako napredovale, da lahko danes izberete ploščice za teraso, balkon ali za vrt, ki lahko dostojno nadomestijo kamen, opeko ali kateri koli material, ki se prilega v naravno obliko zunanjosti. Če se odločite za ploščice za teraso, boste imeli veliko večji izbor vzorcev, ki se lahko prilegajo vsakemu slogu oblikovanja, barvi in teksturi.

Preprosta vgradnja

Ploščice za teraso se vgrajujejo hitreje in lažje ter z manjšim finančnim vložkom kot pa drugi naravni materiali. Ploščice za teraso boste dobili zložene v pakete in jih lahko hitro začete vgrajevati v nasprotju z naravnimi materiali, pri katerih morate čakati kakovostnega mojstra, da vam jih bo najprej obdelal in potem vgradil.

Vzdržljivost

Material, ki ga uporabljate v zunanjostjo, se mora odzvati na zahtevo po vzdržljivosti. Ploščice za teraso so odporne proti obrabi, ki nastane od čevljev, peska in zemlje. Dobre ploščice ne smejo absorbirati več kot 5 % vode, zato morajo biti odporne na vremenske vplive. Ploščice za teraso morajo biti preproste za vzdrževanje in jih je mogoče prosto čistiti. Zmrzovanje jih ne moti, ker so zasnovane za delovanje v zelo nizkih temperaturah brez strahu pred razpokami in poškodbami.

Zaradi debeline se ploščice na terasi uspešno upirajo večjim pritiskom in težjim elementom, pod katerimi ne sme priti do razpok.

Varnost

Pri izbiri talne obloge za zunanjo rabo je prav varnost eno izmed najpomembnejših meril. Ne glede na to, koliko vam je všeč neki dizajn ploščice, pozabite nanjo, če obstaja možnost zdrsa ob hladnem ali vlažnem vremenu.

Ploščice za teraso morajo imeti mat, grobo teksturo, ki je odporna na zdrs. V večini primerov taka izbira tudi vizualno ustreza večini zunanjosti teras, saj daje vtis naravnega materiala.

Cena

Kakor koli boste računali, so gradbena dela, ki se hitro in preprosto končajo brez zapletene priprave in dolgotrajnega bivanja mojstra, največji strošek.

Tudi če boste izbrali najdražjo ploščico za teraso, je cenejša kot na primer naravni kamen. Če dodate temu še manjše število delovnih ur, potrebnih za namestitev ploščic glede na druge materiale, so ploščice za teraso najcenejša in najbolj praktična možnost.

AVTOR: Nina Kocjančič

Delite vsebino na družbenih omrežjih:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Več o podjetju EKO STIL d.o.o. si lahko preberete na povezavi TUKAJ

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in potrebe analiz obiskov. S klikom na gumb soglašam, da se strinjam z uporabo piškotkov.

Scroll to Top