Tisto, kar lahko iz vašega življenjskega prostora naredi „super dom“, je vsekakor pravi izbor talne obloge.

Vaš bivalni prostor lahko poživite kombiniranjem barv, tekstur in materialov kot so vinilne talne obloge, parket, linolej in pa tudi z izborom čistilnih talnih oblog.

Talne obloge so enostavne za vgradnjo (montažo) in tudi poceni za vzdrževanje.

Glede na dejstvo, da se dandanes največ časa zadržujemo in preživimo v zaprtih prostorih, moramo poskrbeti, da bodo talne obloge zasnovane na tak način, da bodo omogočale kvalitetno in udobno življenje v teh prostorih.

Primer talne obloge, ki vam jo lahko ponudimo v podjetju EKOSTIL: TEKSTILNA TALNA OBLOGA – DURA. Celotno ponudbo tekstilnih talnih oblog si lahko pogledate TUKAJ.

Talne obloge bistveno vplivajo na estetiko doma, istočasno pa tudi na samo kvaliteto vašega življenja.

Površinski zaščitni sloj je tisti ključni element, ki zagotavlja večjo odpornost in ekonomično vzdrževanje. Tehnološki razvoj je izredno napredoval, s tem so talne obloge postale dosti cenejše in dostopne vsakemu kupcu. Dobra novica pa je ta, da so sedanje talne obloge veliko cenejše za vzdrževanje, dolgotrajnejše in finančno bolj sprejemljive glede na talne obloge, ki so bile v uporabi pred 20-30 leti.

Glede na vse omenjeno se vendarle sprašujemo, za katero talno oblogo se naj v bogati ponudbi odločimo?

Obstaja neskončno veliko možnosti, idej in oblik. Odvisno od želja posameznika, nekdo si želi klasične talne obloge, drugi pa bolj cenijo modernejšo talno oblogo.

Primer talne obloge, ki vam jo lahko ponudimo v podjetju EKOSTIL: PARKET JOKA. Celotno ponudbo parketa si lahko pogledate TUKAJ.

Glede na prostor lahko izberete med toplimi in hladnimi oblogami

Med tople obloge štejemo: ladijski pod, parket, laminat, vinilno talno oblogo ter tekstilno talno oblogo. Za hladne obloge štejejo keramične ploščice in kamen.
Po navadi so lesene talne obloge, ki jih štejemo med tople, uporabljajo v dnevnih sobah in spalnicah, po drugi strani pa talne obloge iz ploščic in kamna uporabljamo v kuhinjah, kopalnicah in na terasah.

Primer: VINILNA TALNA OBLOGA IVC GROUP. Celotno ponudbo vinilnih talnih oblog si lahko pogledate TUKAJ.

Določene talne obloge, kot je na primer vinil, so bile dolgo časa rezervirane za hodnike in ustanove kot so bolnišnice in drugi javni prostori. Danes se ta pogled postopoma spreminja in vinil se vse bolj uporablja tudi v hišah in stanovanjih.
Z njimi se pogosto pokrivajo tla prostorov, ki so bila do sedaj rezervirana za pokrivanje z ploščicami, v novejšem času pa se uporabljajo tudi za igralnice in telovadnice ter tudi za dnevne sobe, saj so te modernejše in sodobnejšega izgleda.
Na koncu lahko rečemo, da so talne obloge najboljša rešitev za vsak prostor v vašem domu. Izbrati morate le ustrezno talno oblogo in s tem boste na idealen način ustvarili vaš sanjski kotiček.
AVTOR: Nina Kocjančič

Avtorski članek je informativnega namena in ne predstavlja vedno mišljenja podjetja Eko Stil d.o.o. Obvestila, prispevki, članki, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju vsebine) ter aplikacije, ki tečejo na spletni strani, smo izdelali z najboljšim namenom, da obiskovalcem spletne strani ponudimo koristne in uporabne vsebine za njihovo delo ali da jim njihovo delo olajšamo.