Talne ploščice

Nove talne ploščice prinašajo poživitev in veselje v življenjski prostor.

Se še spomnite, kako se je pred hm … parimi leti v naših domovih prenavljala kopalnica? Majhne kvadratne modre talne ploščice so se vsem zdele lepe in večina jih je uporabljala za stene in tla; običajno so se razlivale v dveh barvah.

Veste kaj? Take ploščice še vedno stojijo na svojem mestu, da, da, kajti talne ploščice so trpežne in dolgotrajne; edini problem, ki lahko nastane, je, da tisto, kar se nam je zdelo navdihujoče, zdaj postaja dolgočasno in brez veze.

Radi bi povedali in poudarili, da se tudi v gradbeništvu moda spreminja, sicer ne tako hitro, kot se spreminja dolžina kril, a seveda se način dizajna interjerja prilagaja in sledi novim trendom.

Dizajn za vsak okus

Če ste mislili, da so vaši prijatelji narobe izbrali, ker so v kuhinji namestili lesena tla, se motite. Izbrali so le talne ploščice, ki popolnoma kopirajo parket ali neko vrsto lesa. Dejansko je danes izbira različnih oblikovalskih rešitev talnih ploščic tolikšna, da lahko izvedete katero koli izmed svojih idej za oblikovanje prostora.

Sodobne talne ploščice posnemajo les, kamen, marmor, opeko … kar koli želimo. In barve? Vse odtenke, ki si jih lahko zamislite, so na voljo in to je čudovito, kajti proizvajalci so vedno korak pred vašimi idejami.

To je tisto, kar lahko staro kopalnico ali kuhinjo osveži in spremeni vaš dom v udobno in prijetno mesto za življenje.

Lastnosti talnih ploščic

Če vstopite v prodajni salon, vas bo prodajalec najprej vprašal, za kateri prostor potrebujete talne ploščice. To nam pove, da je poleg dizajna tudi razlika v fizikalnih in mehanskih lastnostih, kot so: trdota, odpornost proti obrabi, fleksibilnost in vpijanje vode. V talne ploščice se med proizvodnjo vmeša granit, ker se z njim povečuje trdota; na ta način se doseže, da so odpornejše na zlom in obrabo.

Za kopalnice so primernejše talne ploščice, ki so glazirane, tj. popolnoma ali pol sijanje. Zakaj? Ker take talne ploščice vsak dan prihajajo v stik z vodo in si ne želimo, da bi naša tla v kopalnici absorbirala vodo, ki jo puščamo med tuširanjem, zato take talne ploščice ne smejo vpijati vode.

Za nekatera druga področja, kot so kuhinje, jedilnice in dvorane, izbiramo bolj mat plošče, ki so primernejše za to področje. Talne ploščice, zlasti tiste, ki so sijajne, morajo imeti na sebi gravure, ki preprečujejo tveganje zdrsa.

Spreminjanje talnih ploščic osveži prostor

Bi vedno nosili isti plašč, čeprav bi bil videti kot nov? Vsekakor ne. Na enak način gledamo tudi na svoj življenjski prostor in ga je treba osvežiti in prilagoditi novim potrebam in trendom.

Zakaj si ne bi prinesli svežine in veselja v življenje? Malo nove barve in dizajna vam lahko prinese veliko nove pozitivne energije; to lahko dosežete tudi z novimi talnimi ploščicami.

Če želite, si lahko pogledate celotno ponudbo parketov, ki jih nudi podjetje EKO STIL na TEJ povezavi ali pa nas obiščete v prodajno-razstavnem salonu na naslovu Šmartinska cesta 152 v BTC-ju v Ljubljani, nad trgovino C&A (vhod zadaj, II. nadstropje), nasproti trgovine Emporium.

AVTOR: Nina Kocjančič

Delite vsebino na družbenih omrežjih:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Več o podjetju EKO STIL d.o.o. si lahko preberete na povezavi TUKAJ

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in potrebe analiz obiskov. S klikom na gumb soglašam, da se strinjam z uporabo piškotkov.

Scroll to Top