Statistika in svetovni trendi nam jasno kažejo, da vsakodnevno raste število ljudi, ki za talno oblogo, ki jo imajo v svojih bivalnih prostorih, izberejo prav vinil. Dostopnost cene vinila ni več osnovni razlog tega trenda, ampak se vse bolj pojavljajo tudi drugi razlogi.

Vinilne talne obloge so praktična, udobna in moderna talna obloga.

S svojimi lastnostmi kot so velik izbor barv in dizajnov, enostavna namestitev ter enostavno vzdrževanje vsakodnevno privabljajo vedno večje število ljudi, ki ga uporabljajo kot svojo osnovno talno oblogo.

Urejanje bivalnega prostora je proces, kateremu se je treba posvetiti, zlasti pa se je potrebno posvetiti urejanju tal.

V sedanjem času imamo možnost izbire med tradicionalnimi talnimi oblogami kot so na primer parket, laminat, vinil (o katerih bo beseda tekla v nadaljevanju teksta) in pa talnimi oblogami ki so nastale kot posledica razvoja sodobne tehnologije.
Pod besedno zvezo vinilne talne obloge si predstavljamo nabor proizvodov novejšega časovnega nastanka, povezanega z tehnološkim razvojem, ki ponujajo sledeče lastnosti: moderen izgled, optimalne lastnosti in ekonomičnost.

Istočasno so prednosti vinilnih talnih oblog v tem, da ponujajo:

  • velik izbor barv in dizajnov,
  • enostavno namestitev
  • lahko vzdrževanje in dolgo življenjsko dobo.
Poleg naštetih lastnosti ne smemo zanemariti niti cene ter ekološke sprejemljivosti vinila.
Tisto kar je posebej značilno za te talne obloge, je, da so praktične, udobne in moderne. V kolikor se odločite za vgradnjo vinila, boste poleg sodobnega dizajna dobili tudi tla, ki bodo trpežna, udobna, topla in primerna za vse bivalne prostore.
Vinil ima v primerjavi s keramičnimi ploščicami in lesom dosti mehkejšo površino, saj je prevlečen s tenkim slojem filca ali pene, kar pa je v končni odvisno od proizvajalca.
Istočasno je bolj upogljiv, kar mu zagotavlja daljšo trajnost. Zunanja zaščita zagotavlja večjo odpornost in zmanjšuje skupne stroške tekom celotne življenjske dobe.

Vinilne talne obloge imajo lahko tudi zanimivo profilirano strukturo

Pri proizvodnji vinilnih talnih oblog so kot navdih za njihove dizajne uporabili naravne materiale kot so les, kamen ali marmor. Obstajajo tudi abstraktni dizajni, ki vaš prostor naredijo še bolj unikaten, z njimi pa bo vaš individualen stil še bolj prišel do izraza.

Odločitev za vinil je odvisna od finančnih sredstev, namembnosti prostora v katerega se talna obloga vgrajuje ter tudi od pričakovanja kupca.

Poleg velike prijetnosti ter hitre in lahke vgradnje je ena od največjih prednosti vinila vsekakor izjemno lahko vzdrževanje. Vinil ne zahteva posebne nege, zadošča, če ga posesate s sesalnikom ali obrišete s krpo, namočeno v toplo vodo kateri lahko dodate blago, ne premočno čistilno sredstvo.
Nečistoče in madeže lahko odstranite z pomočjo čistilnega sredstva, zato so idealni za domove z majhnimi otroci.

Vgradnja je hitra in enostavna in kar naenkrat bo vaš prostor dobil nov izgled

Nizek strošek in trajnost, ki daleč presega emisijo škodljivih izpustov, je tisto, zaradi česar je vinil privlačen in zaželen v vsakem domu.
Tudi vinil, ki po izgledu spominja na les ali kamen, je še en razlog za tako razširjeno uporabo tega izdelka.
AVTOR: Nina Kocjančič

Avtorski članek je informativnega namena in ne predstavlja vedno mišljenja podjetja Eko Stil d.o.o. Obvestila, prispevki, članki, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju vsebine) ter aplikacije, ki tečejo na spletni strani, smo izdelali z najboljšim namenom, da obiskovalcem spletne strani ponudimo koristne in uporabne vsebine za njihovo delo ali da jim njihovo delo olajšamo.

Potrebujte dodatne informacije?


Poglejte si naslednje povezave …

O podjetju
Reference
Akcijska ponudba
Kontaktne informacije