Ekološka Talna Obloga – LINOLEJ FORBO

Naravni zmagovalec! Linolej Forbo – naravna talna obloga, povezana s trajnostjo, vzdržljivostjo, visoko kakovostjo brez vsebnosti plastifikatorjev in inovativnim dizajnom. Linolej je izdelan iz naravnih surovin in je najbolj trajnostna izbira tal. Odkrijte naravne lepote tal Linoleja Forbo z več kot 300 barvami in dizajni, od marmoriranih do linearnih in betonskih, na voljo v ploščah, plankah in rolah. Linolej Forbo ima pridobljen certifikat Blue Angel, kar pomeni, da spada v skupino zdravju in okolju prijaznih ter trajnostnih talnih oblog.

LINOLEJ FORBO - Ekološka Talna Obloga

Posebnosti LINOLEJ-a Forbo

Linolej Forbo je naravna talna obloga, povezana s trajnostjo, vzdržljivostjo, visoko kakovostjo in inovativnim dizajnom. 97% ključnih naravnih surovin pri proizvodnji linoleja sestavljajo laneno olje, lesna moka in juta. Brez vsebnosti plastifikatorjev, kar pozitivno pripomore k kvaliteti zraka v prostoru. Topshield2 finalni nanos  omogoči takojšnjo uporabo talne obloge brez nanašanja dodatnih premazov, talno oblogo pa dodatno zaščiti proti praskam ter madežem.

Pohištveni linolej postaja v zadnjem času vedno bolj priljubljen material pri izdelavi luksuznega pohištva, od pisalnih miz, omar, stolov, vrat in drugo. Prednost je lahka montaža zaradi fleksibilnosti materiala, je antistatičen, na katerem se ne poznajo sledi prstnih odtisov. Vse to in še več ponuja Forbo Furniture Linoleum.

Želite bivati, graditi, prenavljati ali opremljati prostore na okolju in zdravju prijazen način?

LINOLEJ Forbo vam to omogoča!

Kolikor uporabljate talno oblogo LINOLEJ Forbo, ste lahko prepričani, da delate nekaj dobrega zase, za okolje in prihodnost, kajti s pridobitvijo certifikata Blue Angel, LINOLEJ Forbo velja za zdravju in okolju prijazno ter trajnostno naravnano talno oblogo. Modri ​​Angel je okoljska EKO oznaka, ki jo dodeljuje zvezna vlada Nemčije za zaščito ljudi in okolja. Določa zelo zahtevne standarde, je neodvisna in se že več kot 40 let izkazuje kot vodilo za izbiro okolju prijaznih izdelkov.

Dekorji v imitaciji lesa in kamna

Katalogi - LINOLEJ FORBO

  • Debelina 2 / 2,5 / 3,2 / 3,5 / 4 mm
  • V rolah in ploščah
  • Klasifikacija uporabe 23, 33, 41
  • Vgradnja z lepljenjem
  • Brez vsebnosti PVC-ja in plastifikatorjev
  • Debelina 2,00 mm
  • V rolah širine 183 cm
  • Antistatičen
  • Vgradnja z lepljenjem
  • Brez vsebnosti PVC-ja in plastifikatorjev

Pogosta vprašanja

Na podlagi dolgoletnih izkušenj in pridobljenega znanja, vam lahko zagotovimo ustrezno rešitev za tla, ki bo kakovostna in trajna. Spodaj navajamo nekaj pogostih vprašanj, ki vam lahko pomagajo pri izbiri ustrezne talne obloge. V primeru dodatnih vprašanj  izpolnite obrazec in pošljite, ali pa nas pokličite. Z veseljem vam bomo pomagali.

LINOLEJ FORBO se lahko vgradi na trde in ravne podlage (estrih, keramika, lesene podlage…). Predhodno je potrebno preveriti klimatske pogoje v prostoru, pregledati trdnost in ravnost podlage ter vlago v podlagi. Sistem vgradnje je odvisen od vrste in stanja podlage.

Zagotovljeni morajo biti ustrezni klimatski pogoji. Ko so ti naposled zagotovljeni, je potrebno Linolej Forbo pred vgradnjo klimatizirati v prostoru najmanj 24 ur. Nato sledi nanos ustreznega premaza (odvisno od vrste podlage), nanos izravnalne mase ter lepljenje z ustreznim lepilom.

Je primeren za talno gretje. Pred vgradnjo linoleja na podlago s talnim gretjem je potrebno izvesti protokol talnega gretja. Po končanem protokolu pa je potrebno vzdrževati ustrezne klimatske pogoje. Nato pričnemo s pripravo podlage in vgradnjo linoleja. Pri uporabi talnega gretja toplota tal ne sme presegati 27 stopinj Celzija. Temperaturo je potrebno uravnavati postopoma, da se linolej postopoma prilagodi na spremembe. Nenadna sprememba temperature lahko deformira linolej.

Linolej Forbo ni  vodoodporen.  V primeru politja vode ali drugih tekočin, linoleju ne bodo škodovale vendar jih je potrebno takoj pobrisati.  Linolej Forbo je odporen proti madežem, zato voda ali druge tekočine ne pustijo nikakršnih madežev.

Zaradi že nanešene tovarniške zaščite je Linolej Forbo enostaven in poceni za vzdrževanje ter čiščenje. Vzdržuje in čisti se ga z nevtralnimi čistili za tovrstne talne obloge in toplo vodo. Dodatni zaščitni premazi niso potrebni. Čistila lahko dobite v našem prodajnem salonu.

Pošljite vprašanje

Korak Do Nas - Korak Do Novih Tal

Vabljeni, da se oglasite v našem prodajno-razstavnem salonu v Ljubljani. Lokacija podjetja in prodajnega salona je v BTC-ju v Ljubljani, nad trgovino C&A (vhod zadaj, II. nadstropje), nasproti Emporiuma. Veselimo se vašega obiska!

Posebna ponudba

Akcijska ponudba talnih oblog

Po akcijskih cenah ponujamo različne talne obloge: vinilne talne obloge v imitaciji lesa ter kamna, itisone v rolah in ploščah, parket, čistilne talne obloge in odprodajo zalog …

Nekaj naših referenčnih Projektov

Vinilna Talna Obloga

Hotel Jama, Postojna

Tekstilna Talna Obloga

Trgovina lepe stvari

Gotovi Parket

Stanovanje v Ljubljani

Tekstilne Talne Obloge

Grey Slovenija

Gotovi Parket

Kragelj offices in Ljubljana

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in potrebe analiz obiskov. S klikom na gumb soglašam, da se strinjam z uporabo piškotkov.

Scroll to Top