Prostoležeč Vinil – FREELAY

Podjetje Milliken ponuja vinil NOVE GENERACIJE – FREELAY (prostoležeč), zelo trpežen in trajen prostoležeč vinil, sestavljen iz več kot 50% kalcijevega karbonata (znan tudi kot apnenec), deviške PVC smole in alternativnega mehčalca na biološki osnovi. Vinil FREELAY ima zelo odporen prozoren obrabni sloj, zato je primeren za območja z velikim prometom v domačih in komercialnih prostorih ter splošna prometna območja v industrijski uporabi (npr. v trgovinah, šolah, zdravstvu, pisarnah, administraciji… itd). Vinil FREELAY je izdelan tako, da ga lahko odstranite, očistite in znova namestite.  Enostaven za vgradnjo, možno ga je namestiti na trdno podlago z minimalno pripravo podlage. Zaradi tovarniške zaščite ProGuard MAX™ je enostaven in poceni za vzdrževanje, dodatni premazi niso potrebni.

FREELAY - Prostoležeč Vinil

Prednosti Vinila FREELAY

Zasnovan za dobro počutje – edinstvena jedrna konstrukcija FlexForm Sound ™  omogoča zmanjšanje zvoka, pri hoji, do 17 dB.

Prednosti pri vgradnji – ker lepljenje ni potrebno, priprava tal pa poenostavljena, so stroški nižji, čas vgradnje pa krajši. Ne samo, da se čas vgradnje zmanjša do 30%, zmanjšajo se tudi motnje, prah, hrup, vonji, vgradnja pa lahko poteka celo med delovnim časom, kar zmanjša izpad in stroške.

Prednosti pri uporabi – Milliken’s FlexForm Sound ™ konstrukcija zagotavlja, da vinil Freelay ostane stabilen na tleh. V primeru morebitnih poškodb je zamenjava posameznih desk, zaradi sistema brez lepljenja, zelo enostavna. Ploščo dvignete, odstranite in namestite novo.

Prednosti ob doživetju talne obloge – Zaradi sistema vgrajevanja brez lepljenja, je zamenjava vinila FREELAY zelo enostavna, cenejša in časovno krajša. Pri vgradnji nove talne obloge ni potrebe po obsežni pripravi podlage, ni potrebno brušenje ostankov lepil… itd. Poleg navedenega pa je recikliranje, doživetega vinila Freelay, veliko lažje saj je vgrajen brez lepila.

Lastnosti, ki potrjujejo kvaliteto

Vinil FREELAY - certifikati in lastnosti

Lastnosti
Dekorji v imitaciji lesa in kamna

Katalogi - FREELAY

 • Debelina 5,00 mm
 • Obrabni sloj 0,70 mm
 • Klasifikacija uporabe 23, 34, 43
 • Polaganje brez lepljenja
 • Primeren za domačo rabo
 • Primeren za zelo obremenjeno javno rabo
 • Debelina 5,00 mm
 • Obrabni sloj 0,55 mm
 • Klasifikacija uporabe 23, 33, 42
 • Polaganje brez lepljenja
 • Primeren za domačo rabo
 • Primeren za zelo obremenjeno javno rabo
 • Debelina 5,00 mm
 • Obrabni sloj 0,55 mm
 • Klasifikacija uporabe 23, 33, 42
 • Polaganje brez lepljenja
 • Primeren za domačo rabo
 • Primeren za zelo obremenjeno javno rabo
DIZAJN PLANER - v nekaj korakih do popolnih tal!

Pogosta vprašanja

Na podlagi dolgoletnih izkušenj in pridobljenega znanja, vam lahko zagotovimo ustrezno rešitev za tla, ki bo kakovostna in trajna. Spodaj navajamo nekaj pogostih vprašanj, ki vam lahko pomagajo pri izbiri ustrezne vinilne talne obloge. V primeru dodatnih vprašanj  izpolnite obrazec in pošljite, ali pa nas pokličite. Z veseljem vam bomo pomagali.

Vinil FREELAY se lahko vgradi na trde in ravne podlage (estrih, keramika, lesene podlage…). Predhodno je potrebno preveriti klimatske pogoje v prostoru, pregledati trdnost in ravnost podlage ter vlago v podlagi. Sistem vgradnje je odvisen od vrste podlage.

Zagotovljeni morajo biti ustrezni klimatski pogoji. Ko so ti naposled zagotovljeni, je potrebno vinil pred vgradnjo klimatizirati v prostoru najmanj 24 ur. Nato sledi nanos ustreznega premaza (odvisno od vrste podlage), nanos izravnalne mase ter vgradnja vinila na protidrsni premaz (brez lepljenja).

Je primeren za talno gretje. Pred vgradnjo vinila na podlago s talnim gretjem je potrebno izvesti protokol talnega gretja. Po končanem protokolu pa je potrebno vzdrževati ustrezne klimatske pogoje. Nato pričnemo s pripravo podlage in vgradnjo vinila. Pri uporabi talnega gretja toplota tal ne sme presegati 27 stopinj Celzija. Temperaturo je potrebno uravnavati postopoma, da se vinil postopoma prilagodi na spremembe. Nenadna sprememba temperature lahko deformira vinil.

Vinil FREELAY je vodoodporen.  V primeru politja vode ali drugih tekočin, vinil le-teh ne bo vpil. Potrebno je, polito tekočino čim prej pobrisati, da ne pride v stik z lepilom. FREELAY vinil je odporen proti madežem, zato voda ali druge tekočine ne pustijo nikakršnih madežev.

Zaradi že nanešene tovarniške PU zaščite je vinil FREELAY enostaven in poceni za vzdrževanje ter čiščenje. Vzdržuje in čisti se ga z nevtralnimi čistili za vinilne talne obloge in toplo vodo. Dodatni zaščitni premazi niso potrebni. Čistila za vinilne talne obloge lahko dobite v našem prodajnem salonu.

Pošljite vprašanje

Korak Do Nas - Korak Do Novih Tal

Vabljeni, da se oglasite v našem prodajno-razstavnem salonu v Ljubljani. Lokacija podjetja in prodajnega salona je v BTC-ju v Ljubljani, nad trgovino C&A (vhod zadaj, II. nadstropje), nasproti Emporiuma. Veselimo se vašega obiska!

Posebna ponudba

Akcijska ponudba talnih oblog

Po akcijskih cenah ponujamo različne talne obloge: vinilne talne obloge v imitaciji lesa ter kamna, itisone v rolah in ploščah, parket, čistilne talne obloge in odprodajo zalog …

Nekaj naših referenčnih Projektov

Vinilna Talna Obloga

Hotel Jama, Postojna

Tekstilna Talna Obloga

Trgovina lepe stvari

Gotovi Parket

Stanovanje v Ljubljani

Tekstilne Talne Obloge

Grey Slovenija

Gotovi Parket

Kragelj offices in Ljubljana

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in potrebe analiz obiskov. S klikom na gumb soglašam, da se strinjam z uporabo piškotkov.

Scroll to Top